پادکست چمدون - لشکرشکن

پادکست چمدون، فصل دهم ” زنجان گردی و زنجان پلاس ” قسمت هفتاد و ششم

علی علیزاده جولای 23, 2025


زمینه
share close

پادکست چمدون 76 – زنجان گردی و زنجان پلاس، اپیزود نهم از فصل دهم
گوینده: لشکرشکن
چهارشنبه شب ها با ما پادکست گوش کنید راس ساعت 21.00
این سفر با قطار و اسنپ اتفاق میوفته، چند روز در تابستان و چند روز در زمستان و گم شدن در زنجان گذشت و همراه با آقای چیچک برگشتیم.
🌟موضوع قسمت نهم: راهنمای گردشگری اطلاعات کاملی درباره سلطانیه در اختیارمان گذاشت و توضیحات مفیدی ارائه کرد.
این پادکست که توسط استودیو صداهای همراه تولید می‌شه، به موضوعات مرتبط با سفر و گردشگری می‌پردازه. این پادکست بیشتر روی تجربیات سفر، معرفی مقاصد گردشگری جذاب و نکات عملی برای سفر تمرکز داره. توی هر قسمت، شنونده‌ها با داستان‌ها و روایت‌هایی از سفر به مکان‌های مختلف آشنا می‌شن و اطلاعات مفیدی درباره فرهنگ، جاذبه‌ها و راهکارهای سفر دریافت می‌کنن.

پادکست چمدون، فصل دهم ” زنجان گردی و زنجان پلاس ” قسمت هفتاد و ششم

و اما در این قسمت قراره چه اتفاقاتی بیوفته: اپیزود هفتاد و ششم

گنبد سلطانیه؛ آرامگاه پادشاه مغول‌ها
پادشاهان مغول رسم داشتند که در مکانی نامعلوم و دور از تمدن دفن شوند، طوری که هیچ‌کس از محل دفنشان مطلع نشود. اما در ایران، این رسم تغییر کرد. سلطان محمد خدابنده تصمیم گرفت آرامگاه خود را در سلطانیه بسازد. این بنا توسط سید علی شاه تبریزی طراحی شد و ساخت آن ۱۰ سال با ۳۰۰۰ کارگر طول کشید.

شکوه معماری گنبد سلطانیه
این بنا ۵۰ متر ارتفاع و ۷ متر ضخامت دیوارها دارد. گنبد آن دوپوشه است و به‌عنوان سومین گنبد مرتفع جهان، بعد از کلیسای ایا صوفیه استانبول و کلیسای سانتا ماریا فلورانس شناخته می‌شود. ۸ مناره برای ایجاد توازن و مقاومت در برابر زلزله در اطراف آن ساخته شده‌اند.

حفاری و کشفیات تاریخی
در قسمت‌های مختلف آرامگاه، کاوش‌هایی انجام شده، اما تاکنون محل دقیق دفن سلطان محمد خدابنده مشخص نشده است. برخی معتقدند که او طبق آیین مغولی همراه با طلا و جواهر دفن شده، اما احتمال دارد که در حملات بعدی این گنجینه‌ها غارت شده باشند.

سرنوشت سلطانیه
سلطانیه روزگاری پایتخت مغولان در ایران بود و جمعیتی حدود ۳۰۰ هزار نفر داشت. این شهر شامل مدرسه، دارالشفا و دارالضیافه بوده، اما با حملات تیمور لنگ و پسرش میران‌شاه به‌شدت آسیب دید و بخش زیادی از آن از بین رفت.

مرمت و آینده گنبد سلطانیه
این بنا در سال ۱۳۸۴ به‌عنوان هفتمین اثر ایران در یونسکو ثبت شد و از آن زمان تحت پروژه‌های مرمتی قرار گرفته است. داربست‌هایی که در بنا دیده می‌شود، بخشی از این پروژه هستند و پیش‌بینی می‌شود که چندین سال دیگر برای تکمیل مرمت آن زمان نیاز باشد.

نتیجه‌گیری
گنبد سلطانیه نمادی از معماری فاخر ایرانی-مغولی است که باوجود گذر قرن‌ها، همچنان باشکوه و پابرجا مانده است. اگر روزی به زنجان سفر کردید، بازدید از این بنای ارزشمند را از دست ندهید!

لینک دانلود مستقیم این اپیزود

قسمت هفتاد و ششم

اسپانسر: استودیو صداهای همراه، مرکز تولید کتاب صوتی، پادکست، محتوای صوتی و تصویری و نمایشنامه های رادیویی، از طرفی برای تولید قطعات موسیقی گرفته تا تنظیم و میکس و مستر در کنارتون هست. راه های ارتباطی در انتهای کپشن نوشته شده است.

تبلیغ زیر را هم ببینید و لذت ببرید
لینک ویدیو اجراخوانی شازده کوچولو کاری متفاوت از استودیو صداهای همراه

تصاویر لذت بخشی از این اپیزود:

برای شنیدن همه قسمت ها اینجا کلیک کنید

با استودیو صداهای همراه در ارتباط باشید
وب سایت رسمی: www.accvs.com
شماره تلفن ثابت: 02634403131
شماره تلفن همراه: 09370937825
صفحه اینستاگرام: accvstudio@

برجسب ها : , , , , .

Rate it
آواتار
نویسنده

علی علیزاده

علی علیزاده هستم، مدرس خودشناسی گوینده بازیگر آهنگساز صدابردار/تنظیم کننده

list بایگانی

پست قبلی
پادکست چمدون
close

پادکست چمدون - لشکرشکن

پادکست چمدون، فصل دهم ” زنجان گردی و زنجان پلاس ” قسمت هفتاد و پنجم

علی علیزاده جولای 19, 2025

پادکست چمدون، فصل دهم ” زنجان گردی و زنجان پلاس ” قسمت هفتاد و پنجم ضبط شده در استودیو صداهای همراه یکی از بهترین پادکست های فارسی زبان

ادامه مطلب trending_flat

ارسال نظر (0)

نظر دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *