
پادکست چمدون، فصل هشتم ” یزد، خرما پزون ” قسمت پنجاه و سوم
پادکست چمدون، فصل هشتم ” یزد، خرما پزون ” قسمت پنجاه و سوم ضبط شده در استودیو صداهای همراه یکی از بهترین پادکست های فارسی زبان
پادکست چمدون 54 – یزد خرماپزون، اپیزود هفتم از فصل هشتم
گوینده: لشکرشکن
چهارشنبه شب ها با ما پادکست گوش کنید راس ساعت 21.00
این سفر با قطار اتفاق میوفته، در عاشورا و تاسوا میریم به خرماپزون در یزد و کلی خاطره میسازیم. همراه با همسرم رفتیم به دل گرما.
🌟موضوع قسمت هفتم: صبحونه ی هتل، اشیایی با قدمت 600 ساله در موزه ی نور و روشنایی، همه جا نورانی هست.
این پادکست که توسط استودیو صداهای همراه تولید میشه، به موضوعات مرتبط با سفر و گردشگری میپردازه. این پادکست بیشتر روی تجربیات سفر، معرفی مقاصد گردشگری جذاب و نکات عملی برای سفر تمرکز داره. توی هر قسمت، شنوندهها با داستانها و روایتهایی از سفر به مکانهای مختلف آشنا میشن و اطلاعات مفیدی درباره فرهنگ، جاذبهها و راهکارهای سفر دریافت میکنن.
و اما در این قسمت قراره چه اتفاقاتی بیوفته: اپیزود پنجاه و چهارم
بچهها، حال و احوال چطور است؟ امروز به یک جای خاص و متفاوت آمدهایم: موزه نور و روشنایی. امیدواریم که اجازه ضبط را به ما بدهند و مثل بعضی جاها سختگیری نکنند. البته اگر هم اجازه ندادند، در هر صورت وارد میشویم و میبینیم که چه چیزهای جالبی اینجا در انتظارمان است.
این موزه درست در نزدیکی اقامتگاه ما قرار دارد. صبحانهای مفصل خوردیم، البته بیشتر مایعات و نوشیدنیها تا حسابی خنک شویم و برای ماجراجوییهای امروز آماده باشیم. حالا با انرژی تمام، آماده کشف ناشناختهها و لحظات شگفتانگیز هستیم.
فضای موزه پر از اشیای تاریخی است که برخی از آنها به شش هزار سال پیش بازمیگردند. اینجا مجموعهای غنی از آثار مختلف است که از دورههای مختلف تاریخی، از پیش از اسلام تا دوران معاصر، بهدقت گردآوری شده. ظروف سفالی، اشیای باستانی، نقاشیهای زیبا روی ظروف، و همه چیزهایی که به نوعی نمایانگر سبک زندگی، باورها، و هنر آن دورانها هستند. برخی از این آثار دارای نقوش حیوانات و انسانها هستند که در آن زمان برای نمایش مفاهیم مختلف به کار میرفتهاند.
نور و روشنایی در این موزه نه فقط به عنوان یک مفهوم فیزیکی، بلکه بهعنوان نمادی از دانش و آگاهی در طول تاریخ به نمایش گذاشته شده است. در بخش دیگری از موزه، آینههای قدیمی به نمایش درآمدهاند. این آینهها، که در گذشته جزئی از فرهنگهای مختلف بودند، نمادی از خودشناسی و جستجوی حقیقت بودند. جالب است که بدانیم مردم در گذشته چگونه از این آینهها استفاده میکردند.
حالا به بخش سکهها میرسیم، که از دوران هخامنشیان تا سلوکیان و حتی بعد از اسلام را در بر میگیرد. سکههایی که دارای طرحهای نمادین مانند خورشید، ستاره و آتشدان هستند، و در دو طرف آنها نگهبانانی ایستادهاند. این سکهها نه تنها وسیله مبادله بودند، بلکه نمادهای فرهنگی، مذهبی و سیاسی هر دوره نیز به شمار میرفتند.
در یکی از سالنهای موزه، نمایشگاهی از مدالهای قدیمی به چشم میخورد. برخی از این مدالها مربوط به دوره قاجار هستند، از جمله “طاووس نادری” که اگر جستوجو کنید، تصاویری از تختهای سلطنتی مزین به این طرح را خواهید دید و این نماد، شاهکار هنری آن دوران است.
حال به قسمت دیگری میرویم که جعبههای طلایی با رنگآمیزی خاص در آن قرار دارند. وسط یکی از این جعبهها، الماسی درخشان خودنمایی میکند. این قطعه یکی از ۱۵۷ الماس معروف است که در دوران گذشته، توجه پادشاهان و اشراف را به خود جلب کرده بود و از ارزش و زیبایی بینظیری برخوردار است.
از تاریخ و فرهنگ که بگذریم، برخی از این اشیا به دلایل دیگری نیز مورد توجه قرار گرفتهاند. برای مثال، برخی از سنگها در گذشته بهعنوان درمان یا حتی بهعنوان نوعی ماده مخدر استفاده میشدند، و درک این کاربردها هم به ما نمایی متفاوت از تاریخ میدهد.
هرچه بیشتر در موزه قدم میزنیم، بیشتر متوجه میشویم که نور، در هر دورهای از تاریخ، فقط یک وسیله برای روشنایی نبوده، بلکه به معنای آگاهی، روشن شدن ذهن و قلب انسانها نیز بوده است. اینجا، در میان این آثار تاریخی، میتوان سفری به گذشته داشت و از دانش و هنر مردمان کهن بیشتر دانست.
سفر که فقط دیدن جاهای جدید نیست، بلکه تجربه، کشف و لمس گذشته نیز بخشی از آن است. امیدوارم شما هم روزی از این موزه دیدن کنید و این تجربه را از نزدیک احساس کنید.
روز و روزگار بهکام!
اسپانسر: استودیو صداهای همراه، مرکز تولید کتاب صوتی، پادکست، محتوای صوتی و تصویری و نمایشنامه های رادیویی، از طرفی برای تولید قطعات موسیقی گرفته تا تنظیم و میکس و مستر در کنارتون هست. راه های ارتباطی در انتهای کپشن نوشته شده است.
در کامنت ها بنویسد دوستدارید سفر بعدیم به کدوم شهر ایران باشه؟
تبلیغ زیر را هم ببینید و لذت ببرید
لینک ویدیو اجراخوانی شازده کوچولو کاری متفاوت از استودیو صداهای همراه
تصاویر لذت بخشی از این اپیزود:
برای شنیدن همه قسمت ها اینجا کلیک کنید
با استودیو صداهای همراه در ارتباط باشید
وب سایت رسمی: www.accvs.com
شماره تلفن ثابت: 02634403131
شماره تلفن همراه: 09370937825
صفحه اینستاگرام: accvstudio@
برجسب ها : استودیو صداهای همراه, استودیو در کرج, آموزش کتاب صوتی, پادکست چمدون, آموزش گویندگی در لندن.
علی علیزاده آوریل 2, 2025
پادکست چمدون، فصل هشتم ” یزد، خرما پزون ” قسمت پنجاه و سوم ضبط شده در استودیو صداهای همراه یکی از بهترین پادکست های فارسی زبان
Copyright accvs.com
ارسال نظر (0)